Digitální stanice BR Schlager osloví 200 tisíc posluchačů denně

24. duben 2024

Vysílání čistě digitální rozhlasové stanice BR Schlager, kterou je možné najít v DAB+ multiplexu Bayern, osloví denně na bavorském mediální trhu 200 tisíc posluchačů. Ukázaly to aktuální výsledky tamní obdoby Radioprojektu, Mediální analýzy 2024 Audio I. Mimo Bavorsko si pak stanici naladí dalších deset tisíc lidí.

Čtěte také

„BR Schlager dosáhl svého dosud nejlepšího výsledku s denním dosahem 1,8 procenta. 210 000 posluchačů v celém Německu se každý den baví a informuje u vlny hitů Bavorského rozhlasu. Programová věrnost posluchačů BR Schlager je obzvláště vysoká (221 minut denní doby sledování),“ uvedla veřejnoprávní instituce v tiskové zprávě. Vůbec nejposlouchanějším programem je dlouhodobě Bayern 1 s téměř 3,4 milionu posluchačů denně.

Denní počet posluchačů stanic Bavorského rozhlasu celostátně opět roste na 6,12 milionu lidí (v samotném Bavorsku pak 5,43 milionu. Ve Svobodném státě připadá více než polovinu rozhlasového trhu právě veřejnoprávní instituci Bayerischer Rundfunk, který letos slaví 75. výročí. Bayern 3 rozšiřuje svůj denní dosah v Bavorsku na 18,4 procenta a zůstává zdaleka nejoblíbenějším bavorským rozhlasovým programem mezi mladým publikem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související